Millaisia ohjeita noudattaa kickoff tapahtuman suunnittelussa?

haapalvelut_7_web

Tavoitteiden määrittely

Kickoff-tapahtuman suunnittelu alkaa selkeiden tavoitteiden asettamisella. Mitä haluat saavuttaa tapahtumalla? Onko tarkoituksena motivoida tiimiä, esitellä uusi projekti tai vahvistaa yrityksen kulttuuria? Tavoitteiden määrittely auttaa sinua suunnittelemaan tapahtuman sisällön ja ohjelman niin, että ne tukevat päämäärääsi.

Kun tavoitteet ovat selvillä, voit alkaa miettiä, millaisia aktiviteetteja ja puheenvuoroja tapahtumaan sisällytetään. Esimerkiksi, jos tavoitteena on tiimihengen parantaminen, voit harkita ryhmätyöskentelyä ja tiimipelejä. Jos taas haluat esitellä uuden projektin, voit keskittyä informatiivisiin esityksiin ja työpajoihin.

Budjetin laatiminen

Budjetti on yksi tärkeimmistä asioista kickoff-tapahtuman suunnittelussa. Laadi realistinen budjetti, joka kattaa kaikki mahdolliset kulut, kuten tilavuokrat, tarjoilut, tekniset laitteet ja mahdolliset esiintyjät. Budjetin laatiminen auttaa sinua pitämään kustannukset hallinnassa ja varmistamaan, että kaikki tarvittavat resurssit ovat käytettävissä.

Muista myös varata budjettiin hieman joustovaraa yllättävien kulujen varalta. Tämä voi olla esimerkiksi lisäkustannuksia, jotka syntyvät viime hetken muutoksista tai lisäpalveluista. Hyvin suunniteltu budjetti vähentää stressiä ja auttaa sinua keskittymään itse tapahtuman onnistumiseen.

Paikan valinta

Oikean tapahtumapaikan valinta on ratkaisevaa kickoff-tapahtuman onnistumiselle. Paikan tulisi olla helposti saavutettavissa ja tarjota tarvittavat tilat ja palvelut. Mieti, kuinka monta osallistujaa odotat ja millaisia tiloja tarvitset. Onko tarvetta erillisille kokoushuoneille, suurelle salille tai ulkotiloille?

Wanha Satama tarjoaa erinomaiset puitteet kickoff-tapahtumille. Sijainti on keskeinen ja tilat monipuoliset, mikä mahdollistaa erilaisten tapahtumien järjestämisen helposti. Lisäksi Wanha Satama tarjoaa avaimet käteen -periaatteella toteutettavia palveluita, jotka helpottavat tapahtuman järjestämistä huomattavasti.

Ohjelman suunnittelu

Hyvin suunniteltu ohjelma pitää osallistujat kiinnostuneina ja varmistaa, että tapahtuma etenee sujuvasti. Laadi aikataulu, joka sisältää erilaisia aktiviteetteja, puheenvuoroja ja taukoja. Muista varata riittävästi aikaa myös verkostoitumiselle ja vapaalle keskustelulle.

Ohjelman suunnittelussa kannattaa ottaa huomioon osallistujien erilaiset tarpeet ja kiinnostuksen kohteet. Monipuolinen ohjelma, joka sisältää sekä informatiivisia että viihdyttäviä osioita, pitää osallistujat virkeinä ja sitoutuneina koko tapahtuman ajan.

Viestintä ja markkinointi

Viestintä on avainasemassa kickoff-tapahtuman onnistumisessa. Informoi osallistujia ajoissa tapahtuman ajankohdasta, paikasta ja ohjelmasta. Käytä monipuolisesti eri viestintäkanavia, kuten sähköpostia, sosiaalista mediaa ja yrityksen sisäisiä viestintäkanavia.

Markkinointi auttaa lisäämään tapahtuman näkyvyyttä ja houkuttelemaan enemmän osallistujia. Luo houkutteleva kutsu ja jaa se laajasti. Voit myös hyödyntää ennakkomarkkinointia, kuten teaser-videoita tai blogikirjoituksia, jotka herättävät kiinnostusta ja innostusta tapahtumaa kohtaan.

Palautteen kerääminen

Tapahtuman jälkeen on tärkeää kerätä palautetta osallistujilta. Tämä auttaa sinua arvioimaan tapahtuman onnistumista ja tunnistamaan kehityskohteita tulevia tapahtumia varten. Voit kerätä palautetta esimerkiksi kyselylomakkeilla, haastatteluilla tai sähköpostitse.

Palautteen avulla voit parantaa tulevien kickoff-tapahtumien suunnittelua ja toteutusta. Se antaa myös arvokasta tietoa siitä, mitkä osiot olivat erityisen onnistuneita ja mitkä kaipaavat vielä hiomista. Näin voit varmistaa, että seuraava tapahtuma on entistäkin parempi.

Wanha Satama tarjoaa mahdollisuuden järjestää kickoff-tapahtuma helposti avaimet käteen -periaatteella. Me huolehdimme kaikista yksityiskohdista, jotta sinä voit keskittyä olennaiseen – onnistuneen tapahtuman toteuttamiseen.