10 vinkkiä onnistuneisiin kesäjuhliin

Suunnittele etukäteen

Kesäjuhlien onnistuminen lähtee hyvästä suunnittelusta. Mieti jo hyvissä ajoin, millaisia tarjoiluja haluat vieraille tarjota ja millainen ohjelma juhliin sopisi. Muista myös kutsua vieraat ajoissa, jotta he voivat varata päivämäärän kalenteristaan. Wanha Satama tarjoaa upeat puitteet niin pienille kuin suurillekin kesäjuhlille, joten tilan varaaminen kannattaa tehdä hyvissä ajoin.

Kun suunnittelet juhlia, ota huomioon myös säävaraukset. Suomen kesä voi yllättää sateella tai viileällä säällä, joten varaudu tarvittaessa siirtämään juhlat sisätiloihin. Wanha Satama tarjoaa monipuoliset tilat, jotka soveltuvat mainiosti myös sään yllättäessä.

Valitse teema

Teeman valinta tuo juhliin oman mausteensa ja helpottaa muiden valintojen tekemistä. Olipa kyseessä sitten väriteema, vuosikymmenjuhla tai vaikkapa rantabileet, teema yhdistää juhlan eri osa-alueet hauskaksi kokonaisuudeksi. Wanha Satama tarjoaa upeat tilat, jotka taipuvat moneen, joten voit rohkeasti toteuttaa luovia ideoitasi.

Teeman mukaisesti voit suunnitella tarjoilut, koristelut ja ohjelman. Muista kuitenkin, että teeman ei tarvitse olla liian tiukka – tärkeintä on, että se luo juhliin hauskan ja rennon tunnelman.

Tarjoilut kohdalleen

Hyvät tarjoilut ovat kesäjuhlien sydän. Olipa kyse sitten grillijuhlista, cocktail-tilaisuudesta tai buffet-pöydästä, panosta laatuun ja monipuolisuuteen. Wanha Satama tarjoaa ammattitaitoisen catering-palvelun, joka räätälöi tarjoilut toiveidesi mukaan.

Muista myös juomat. Raikkaat kesäjuomat, kuten sangria, kotitekoiset limonadit tai jääkylmä olut, viimeistelevät tarjoilun. Varmista, että juomia on riittävästi ja että ne pysyvät kylminä koko juhlan ajan.

Viihdyttävä ohjelma

Kesäjuhlien ohjelma voi olla monipuolinen yhdistelmä musiikkia, pelejä ja aktiviteetteja. Livebändi tai DJ tuo juhliin tunnelmaa, ja esimerkiksi Wanha Satama voi auttaa sinua löytämään sopivan esiintyjän. Pelejä, kuten mölkkyä tai krokettia, voi järjestää ulkona, mikäli sää sallii.

Ohjelman ei tarvitse olla kallista tai monimutkaista. Tärkeintä on, että se tuo ihmiset yhteen ja luo iloista mieltä. Voit myös pyytää vieraita osallistumaan ohjelman suunnitteluun tai toteutukseen, mikä lisää yhteisöllisyyden tunnetta.

Mukavuus ja viihtyvyys

Kesäjuhlissa vieraiden viihtyvyys on avainasemassa. Huolehdi riittävästä istumatilasta ja varjosta, jotta vieraat voivat nauttia juhlasta mukavasti. Wanha Satama tarjoaa monipuoliset tilat ja kalusteet, jotka takaavat vieraiden mukavuuden.

Muista myös hyttyskarkotteet ja muut hyönteisten torjuntakeinot, jotta pienet kutsumattomat vieraat eivät pääse häiritsemään juhlatunnelmaa. Tarjoa myös aurinkorasvaa ja tarvittaessa vilttejä, jos ilta viilenee.